Privacy policy

Scandinavian Airguns AB believes that the security of your personal data when using this website is important and we take the protection of your personal data seriously. In this text we therefore inform about how these are handled, what information we save and who we discard.

Data gathering

You may use our site without providing any personal information provided that it is not necessary to provide the product or service you have ordered. When using our site, we store data in our servers for various security reasons. This information may include the name of your ISP, the site you used to link to our site, the websites you visit from our site and your IP address. Information could possibly be used to identify you, but we have no way of using it that way. It happens that we use the information for statistical purposes but individual users are anonymous and are not identified. In cases where personal information is provided to others to provide products or services that you have ordered or for other reasons that you have approved, we use appropriate technical and organizational methods to ensure that applicable personal data requirements are complied with.

Collection and processing of personal data

Personal data controller for personal data collected through the website is Scandinavian Airguns AB, org. no 559056-9934, Ranhammarsvägen 20, 168 67 Bromma, +46 (0) 8 406 11 90. We follow the Swedish Personal Data Act (SFS 1998: 204) and other applicable regulations in the processing of personal data. We only collect personal data that you submit to us when you register, fill out forms or send e-mail, when you order products or services, make inquiries about ordered material or the like when you have chosen to submit the information to us. The personal data is collected and processed for the purpose of administering the action you have requested, or as required by law, and is no longer stored than is required to fulfill this purpose.

Sharing data to third parties

The database and its contents will be shared with the following parties:

Synotio AB

Synotio AB, (C / o Angry Creative AB, Bråddgatan 11, 602 22 Norrköping. Org. No. 559026-3850) is the company that provides us and our customers with hosting services. Upon contact for tender production, the data you have provided will be shared with this supplier. We must do this in order to satisfy our commitment to you as customers.

Other parties

In addition to these third parties, the database and its contents remains with us. Your personal information is not forwarded by us or our representatives for the use of any third party in any form, unless we have received your consent or are required to do so by law. We retain control and responsibility for the use of the personal data you provide to us. Some data may be stored or processed in computers in jurisdictions outside the EU and the EEA area, whose regulations on personal data may differ from the Swedish regulations. In such cases, we ensure that appropriate protective measures are taken to ensure that those who process data in that country maintain a personal data protection that is equivalent to that found in Sweden.

Right of cancellation etc.

You have the right at any time to withdraw your consent to use your personal data in the future or request correction of your personal information that we process. In this case, just send an e-mail to Scandinavian Airguns AB according to the contact details below. You also have the right to receive free of charge once per calendar year.

Use of cookies:

The website uses so-called “cookies”. Cookies are small text files that are stored on your hard drive via your browser. They store specific information (such as your default language settings or page settings) that your browser can return to us the next time you visit our website (depending on the cookie’s life).

We use two categories of Cookies: Cookies required for technical reasons, without which the website’s functionality is limited, and Optional Cookies.
When you visit our website for the first time, a banner will appear on the page. The banner informs you that we use cookies and links you to this page.

You can, of course, use our website without any Cookies being activated at all (including Cookies for technical reasons). In your browser you can at any time limit or disable the use of Cookies. However, this can have a negative impact on functionality and user- friendliness on our website.

Google Analytics & Google Tag Manager (Web Analytics)

Our website uses Google Analytics and Google Tag Manager, web analytics services from Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).
Based on your consent, Google will analyze your use of our site on our mission. For this we use, among other things, Cookies which are described in more detail in the table above. The information collected by Google when you use our website (such as the referring URL, the web pages you visited, your browser type, your language settings, your operating system, your screen resolution) will be transferred to one of Google’s servers in the United States, where they are stored and analyzed; the respective results will then be available to us in anonymous form. In this process, user data will not be linked to your full IP address. We have on our website activated an IP anonymizing feature provided by Google which means that the last 8 characters (type IPv4) or the last 80 bits (type IPv6) of your IP address are deleted. Google is also certified under the EU-US Privacy Shield, which ensures an adequate level of data security for Google’s data processing in the United States.

You can at any time revoke your consent to web analytics either by downloading and installing a Browser Plugin provided by Google or by adjusting your consent in the table above, where an opt-out cookie is located. Both options will prevent the use of web analytics only if you use the browser on which you installed the plugin or if you do not delete the opt-out cookie.

For additional information on Google Analytics & Google Tag Manager: Google Analytics Terms of Service, Google Analytics Security and Privacy Principles, Google Tag Manager Terms of Service, and Google Privacy Policy.

Security

Scandinavian Airguns AB uses technical and organizational security measures to protect your data from tampering, loss, destruction or access by unauthorized persons. To the extent possible, personal data that you submit to Scandinavian Airguns AB will be encrypted to prevent them being misused by third parties. Our security routines are continuously revised and based on the latest technological developments.

Children

In order to protect children’s integrity, Scandinavian Airguns AB refrains from collecting and processing information relating to children that we know is under 13 years of age, provided that no consent is obtained from the guardian. Scandinavian Airguns AB also does not use any information provided by a child we know is under the age of 13 on the website. Målsman always has the right to request and be provided with any information that the child has provided and can always request that such information be deleted.

Sekretessinformation

Scandinavian Airguns AB anser att säkerheten rörande dina personuppgifter vid användning av denna webbplats är viktigt och vi tar skyddet av dina personuppgifter på allvar. I denna text informerar vi därför om hur dessa hanteras, vilka uppgifter vi sparar och vilka vi kasserar.

Insamling av data

Du kan använda vår webbplats utan att lämna några personuppgifter under förutsättning att det inte är nödvändigt för att kunna tillhandahålla den produkt eller tjänst du beställt. När du använder vår webbplats lagrar vi av olika säkerhetsskäl data i våra servrar. Denna information kan innefatta namnet på din internetleverantör, den webbplats som du använde för att länka till vår webbplats, de webbplatser som du besöker från vår webbplats och din IP-adress. Information skulle möjligen kunna användas för att identifiera dig men vi har ingen möjlighet att använda den på det sättet. Det förekommer att vi använder informationen för statistiska ändamål men enskilda användare är anonyma och identifieras ej. I de fall när personuppgifter lämnas till andra för att tillhandahålla produkter eller tjänster som du beställt eller av andra skäl som du godkänt, använder vi oss av lämpliga tekniska och organisatoriska metoder för att försäkra oss om att tillämpliga personuppgiftsbestämmelser följs.

Insamling och bearbetning av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig för personuppgifter som samlas in genom webbplatsen är Scandinavian Airguns AB, org.nr. 0000000-0000, Ranhammarsvägen 20, 168 67 Bromma, +46 (0)8 406 11 90. Vi följer svenska personuppgiftslagen (SFS 1998:204) och övriga tillämpliga regelverk vid behandling och bearbetning av personuppgifter. Vi samlar endast in personuppgifter som du själv lämnar till oss när du registrerar dig, fyller i formulär eller skickar e-post, när du beställer produkter eller tjänster, gör förfrågningar om beställt material eller liknande då du själv valt att lämna informationen till oss. Personuppgifterna samlas in och behandlas i syfte att administrera den åtgärd som du har begärt, eller enligt vad som krävs enligt lag, och sparas inte längre än vad som krävs för att fullgöra detta syfte.

Delning av data till tredje part

Databasen och dess innehåll kommer att delas med följande parter:

Synotio AB

Synotio AB, (C/o Angry Creative AB, Bråddgatan 11, 602 22 Norrköping. Org. Nr 559026-3850) är företaget som tillhandahåller oss och våra kunder med hostingtjänster. Vid kontakt för offertframställning kommer det data ni tillhandahållit att delas med denna leverantör. Detta måste vi göra för att kunna tillfredsställa vårt åtagande mot er som kunder.

Övriga parter

Utöver dessa tredje parter blir databasen och dess innehåll kvar hos oss. Dina personuppgifter vidarebefordras inte av oss eller våra representanter för användning av ytterligare tredje part i någon form, såvida vi inte fått din tillåtelse eller är skyldiga att göra det enligt lag.
Vi behåller kontrollen över och ansvaret för användningen av de personuppgifter som du lämnar till oss. Vissa uppgifter kan komma att lagras eller bearbetas i datorer i jurisdiktioner utanför EU och EES-området, vars föreskrifter om personuppgifter kan skilja sig från den svenska regleringen. I sådana fall ser vi till att lämpliga skyddsåtgärder vidtas för att försäkra oss om att de som bearbetar data i det landet upprätthåller ett personuppgiftsskydd som är likvärdigt med det som finns i Sverige.

Hävningsrätt m.m.

Du har rätt att när som helst dra tillbaka ditt medgivande att använda dina personuppgifter i framtiden eller begära rättelse av dina personuppgifter som vi behandlar. Skicka bara i sådant fall ett e-postmeddelande till Scandinavian Airguns AB enligt nedanstående kontaktuppgifter. Du har även rätt att få kostnadsfritt en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig, varifrån dessa uppgifter har hämtats, ändamålen med behandlingen, och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna lämnas ut.

Användning av cookies:

Webbplatsen använder så kallade “Cookies”. Cookies är små textfiler som lagras på din hårddisk via din webbläsare. De lagrar särskild information (t.ex. dina förvalda språkinställningar eller sidinställningar) som din webbläsare kan återföra till oss nästa gång du besöker vår webbsida (beroende på cookiens livslängd).

Vi använder två kategorier av Cookies: Cookies som krävs av tekniska skäl, utan vilka webbplatsens funktionalitet begränsas, och Valfria Cookies.
När du besöker vår webbsida för första gången kommer en banner komma upp på sidan. Bannern informerar dig om att vi använder cookies samt länkar dig till denna sida.

Du kan naturligtvis använda vår webbsida utan att några Cookies aktiveras överhuvudtaget (innefattande Cookies av tekniska skäl). I din webbläsare kan du närsomhelst begränsa eller avaktivera användningen av Cookies. Detta kan dock ha en negativ påverkan på funktionalitet och användarvänligheten på vår webbsida.

Google Analytics & Google Tag manager (webbanalys)

Vår webbsida använder Google Analytics och Google Tag Manager, webbanalystjänster tjänst från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).
Baserat på ditt medgivande kommer Google analysera din användning av vår webbsida på vårt uppdrag. För detta använder vi bl.a.de Cookies som beskrivs mer detaljerat i tabellen ovan. Informationen som samlas in av Google när du använder vår webbsida (t.ex. den hänvisande URLn, vilka webbsidor du besökt, din typ av webbläsare, dina språkinställningar, ditt operativsystem, din skärmlösning) kommer bli överförda till en av Googles servrar i USA, där de blir lagrade och analyserade; respektive resultat kommer sedan finnas tillgängliga för oss i anonymiserad form. I den här processen kommer inte användardata vara kopplad till din fulla IP adress. Vi har på vår webbsida aktiverat en IP anonymiserande funktion som tillhandahålls av Google som innebär att de sista 8 tecknen (typ IPv4) eller de sista 80 bits (typ IPv6) av din IP adress raderas. Google är dessutom certifierad under EU-US Privacy Shield, vilket tillförsäkrar en adekvat nivå av datasäkerhet när det gäller databearbetning av Google i USA.

Du kan närsomhelst återkalla ditt medgivande till webbanalys antingen genom att ladda ned och installera en Browser Plugin som tillhandahålls av Google eller genom att justera dina medgivanden i tabellen ovan, där en opt-out cookie finns placerad. Båda alternativen kommer förhindra användningen av webbanalys bara om du använder webbläsaren på vilken du installerade plugin eller om du inte raderar opt-out Cookien.

För ytterligare information om Google Analytics & Google Tag Manager: Google Analytics Terms of Service, Google Analytics security and privacy principles, Google Tag Manager Terms of Service, och Google Privacy Policy.

Säkerhet

Scandinavian Airguns AB använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter från manipulering, förlust, förstörelse eller åtkomst av obehöriga. I den mån det är möjligt kommer personuppgifter som du lämnar till Scandinavian Airguns AB att krypteras för att förhindra att de missbrukas av tredje part. Våra säkerhetsrutiner revideras fortlöpande och baseras på den senaste tekniska utvecklingen.

Barn

I syfte att skydda barns integritet avstår Scandinavian Airguns AB från att samla in och behandla information som relaterar till barn som vi vet är under 13 år förutsatt att något samtycke inte inhämtas från målsman. Scandinavian Airguns AB använder inte heller någon information som tillhandahållits av ett barn som vi vet är under 13 år på webbplatsen. Målsman har alltid rätt att efterfråga och tillhandahållas eventuell information som barnet tillhandahållit och kan alltid begära att sådan information raderas.